Ergonomische kantoormeubelen steeds vaker toegepast in werkplekken

Mensen brengen vandaag steeds meer werkuren door achter het bureau. Dit levert vaak en snel lichamelijke klachten op. In een leven brengt de mens ruim 80.000 uren op zijn of haar werkplek door. Van deze 80.000 uur is 85% in een zittende houding. De druk die de rug moet dragen bij een zittende houding brengt naar verloop van tijd verschillende klachten met zich mee. Door gebruik te maken van ergonomie in uw werkplek kunnen lichamelijke klachten voorkomen worden.

Rugklachten voorkomen met ergonomie

Meer dan 80% van de bevolking heeft last van rugklachten. Een groot deel van het ziekteverzuim binnen organisaties wordt veroorzaakt door rug- of spierklachten. Het gebruik van ergonomische bureaustoelen en bureaus zorgt ervoor dat het ziekteverzuim binnen uw organisatie zal dalen. Volgens onderzoek worden per jaar ruim 86 miljoen dagen verzuim toegekend aan rugklachten.

Zit-sta werkplek dient als oplossing voor rugklachten

Een relatief nieuw product op de markt is het zit-sta bureau. Met dit bureau kan de werknemer met een handomdraai zijn bureau op de gewenste hoogte zetten. Dit kan verschillen van 70 cm tot 130 cm. Hierdoor krijgt de werknemer de keuze om te staan en te zitten tijdens het werk wat zorgt voor een betere houding door de werkdag heen.

Voordelen werknemer en werkgever

Door ergonomische kantoormeubelen te kopen zullen zowel werknemer als werkgever voordelen ervaren. Het zal voor de werknemer een stuk comfortabeler werken zijn waardoor de prestaties en ziekteverzuim verbeterd worden. Deze verbetering is weer in het voordeel van de werkgever. Het kopen van ergonomische kantoormeubelen is een win-win situatie.

zit-sta werkplek

Bent u ook geïnteresseerd in een ergonomische werkplek? Bekijk ons aanbod hier